Kevergetve sütött sertéshús szecsuani savanyított zöldséggel

Mivel a szecsuani savanyított zöldség helyi termék, a sertéshús pedig kínai nemezeti étel, aligha meglepő, hogy az egyik legnépszerűbb szecsuani ételben össezkerül a kettő. Valójában ez az egyszerű, kevergetve sütött családi fogás Kína-szerte elterjedt, és délen éppúgy fogyasztják, mint északon.

Hozzávalók:

22 dkg szűzpecsenye
5 dkg szecsuani savanyított zöldség, átmosva
4 evőkanál földimogyoró-vagy kukoricaolaj
1 nagy fej fokhagyma, meghámozva és selyemszálakra vágva
5-6 db újhagyma hosszában félbe vágva és 5 cm-es darabokra vágva
1 evőkanál saohszingi bor vagy közepesen száraz sherry

1. vágjuk fel a sertéshúst gyufaszál vastagságú csíkokra. Tegyük egy tálba.

2. készítsük el a páclevet: a sertéshúst keverjük össze a sóval, a cukorral, a szójamártással, a borral vagy a sherryvel, a burgonyaliszttel és a vízzel. Ugyanabban az irányban keverjük, amíg be nem issza a levet. 15 percig hagyjuk állni. Keverjük hozzá a szezámolajat.

3. a savanyított zöldséget vágjuk fel a lehető legvékonyabb szeletekre, szedjük egy halomba, és metéljük igen vékony csíkokra.

4. erős tűzön hevítsük a wokot füstölésig.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések