KÍNAI TOFU PIRÍTOTT RIZZSEL

HOZZÁVALÓK

  • 300 g tofu (natúr vagy füstölt)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db sárgarépa (nagyobb)
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 db uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 150 g rizs (hosszú szemű)
  • 1 evőkanál kukorica (morzsolt)
  • 1 evőkanál zöldborsó
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

1.
A rizst feltesszük főni. A zöldségeket meghámozzuk és felcsíkozzuk, a tofut 2 cm vastag téglalapokra vágjuk.

2.
A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd 3-4 perc elteltével az uborkát. (Ne főzzük túl, akkor jó, ha kissé még ropognak a zöldségek.)

3.
Hozzáadjuk a gyömbérport, a tofut, a szójaszószt, majd a kukoricakeményítőt és a chilit, végül óvatosan összeforgatjuk.

4.
Pár percig hagyjuk összeérni, sózást a szójaszósz miatt nem igényel.

5.
A kész rizst lecsepegtetjük, közben egy másik edényben szezámolajat hevítünk. Mikor már kellően forró (és csak akkor), hozzáadjuk a rizst, és hagyjuk megpirulni. Közben hozzápasszítjuk a kukoricát, a zöldborsót, végezetül megsózzuk.

 Forrás: www.mindmegette.hu

0 Megjegyzések