Rizstésztaleves gombával

Hozzávalók
1 l csirkeleves (leveskockából), 15 dkg üvegtészta (rizstészta), 5 dkg fekete fafülgomba, 20 dkg sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, pár csepp szezámolaj, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál borecet, só, bors

Elkészítés:
Az üvegtésztát és a fafülgombát külön-külön forró vízbe áztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikára vágjuk, és a leszűrt rizstésztával, a gombával, a megtisztított, 2 cm-es darabokra vágott újhagymával együtt a levesbe tesszük. Szójaszósszal, borecettel, sóval, borssal ízesítjük, és készre forraljuk. Tálaláskor meghintjük pár csepp szezámolajjal. Petrezselyemmel díszítjük.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések