Savanyított zöldség kantoni módra

A kantoni savanyított zöldség inkább édes és savanyú, mint csípős. Sajátos ízét a só, a cukor és az ecet harmonikus elegyítéséből nyeri.

Hozzávalók:

1 kb. 45 dkg súlyú, félbevágott kígyóuborka
35 dkg zsenge, tisztított sárgarépa
4-5 szál, kb. 22 dkg-nyi, tisztított (nem gumós) zeller
2 teáskanál só
4 evőkanál cukor
4 evőkanál rizs-vagy fehér borecet

1. távolítsuk el az uborka magos közepét. Vágjuk fel ferdén, kb. 7 mm-es, vastagabb darabokra.

2. a sárgarépát forgatva vágással szeleteljük fel.

3. a zellert ferdén vágjuk fel, körülbelül ugyanakkora darabokra, mint az uborkát.

4. tegyük a zöldségeket egy nagy, tiszta edénybe. Sózzuk meg, keverjük össze, és szobahőmétsékleten kb. egy órát hagyjuk állni, de közben az összegyűlt felesleges vizet öntsük le róla. Végül alaposan csepegtessük le vagy nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, de ne szárítsuk meg.

5. tegyük át egy másik tálba. Adjuk hozzá a cukrot és az ecetet, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 3 órát, vagy egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe. Behűtve tálaljuk.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések