Sertéshússal töltött sült tésztaroládok



Hozzávalók: 
 
  • 40 dkg sertéscomb, 
  • 20 dkg kínai kel, 
  • 10 dkg húsos paprika, 
  • 1 csokor újhagyma, 
  • 10 dkg gomba, 
  • 2 chilipaprika, 
  • 3 evőkanál ketchup, 
  • diónyi friss gyömbér, 
  • 3 evőkanál kukorica olaj, 
  • 1 evőkanál szezámolaj, 
  • 1 tojás, só, bors, 
  • a sütéshez bő olaj.

A tésztához: 
  • 3 csésze liszt, 
  • 1 csésze meleg víz, 
  • 1 teáskanál só.

Kép: www.curiousnut.com
Az átszitált lisztből a hozzávalókkal kemény tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, és nedves ruhába tekerve körülbelül két órán át pihentetjük. Eközben wokban kevés felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott gyömbért, rátesszük a darált húst, sóval, borssal meghintjük. Állandóan kevergetve, erős tűzön megpirítjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott újhagymát, paprikát, gombát és a metéltre vágott kínai kelt. Szójaszósszal, ketchuppal, pár csepp szezámolajjal ízesítjük, és jól összerázzuk.

A tésztacipót 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 15x13 cm-es téglalapokra vágjuk. A széleket megkenjük felvert tojással. Közepükre halmozunk egy-egy evőkanálnyi tölteléket. A tésztát szorosan feltekerjük, hogy sütéskor szét ne nyíljon. Bő olajban aranysárgára sütjük, tálaláskor félbevágva tesszük a tányérra. Külön kínálunk hozzá szója-, chili- és édes-savanyú mártást.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések