TAVASZI TEKERCS CSIRKEHÚSSAL TÖLTVE

HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3 tk olaj
  • 1,5 dl olaj (a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg csirkehús csont nélkül
  • 2 ek olaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 fej hagyma
  • 1 tk cukor
ELKÉSZÍTÉS

A szétválasztott tojás fehérjét robotgép habverőjével keverőtálban simára dolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tk olajjal, 1 csipet sóval és 1,5 dl hideg vízzel. A tésztát cipóvá formázzuk, megkenjük 1 tk olajjal és folpakba csomagolva pihentetjük.

Közben a töltelékhez a csirkecombokat a bőr eltávolítása után megsózzuk, és a serpenyőben felhevített 2 ek olajon körbesütjük kb. 10 perc alatt. Ezután félrehúzzuk, leválasztjuk a csontról, majd felkockázzuk és meglocsoljuk a szójaszósszal.

A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, és rövid hűlés után összeforgatjuk a marinírozott csirkehússal.

A maradék liszttel meghintett munkalapon a kicsomagolt tésztát 40 x 60 cm-es lappá nyújtjuk, és 15 x 20 cm-es lapokra vágjuk. Az egyik hosszanti felükön eloszlatjuk a tölteléket, majd a széleket megkenjük az elkevert tojássárgájával. A rövidebb végeket behajtjuk, és a lapokat hosszában feltekerjük.

A lábosban felhevített olajon a tekercseket egymás után aranybarnára sütjük, majd kivesszük és lecsepegtetjük. Azonnal tálaljuk.

Forrás: www.mindmegette.hu

0 Megjegyzések