Boci és Pipi

A Boci és Pipi (eredeti cím: Cow and Chicken) amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amely egy tehénről és egy csirkéről szól, akik testvérek. A sorozatot Amerikában 1997. július 15. és 1999. július 24. között a Cartoon Network sugározta. A sorozat magyar szinkronját a TV2 rendelte meg és adta le a részeit. Később a Cartoon Network sugározta az epizódokat. 2012. január 7-étől pedig az RTL Klubon láthatjuk a részeket. A sorozatot a Cartoon Network 2012. április 1-jétől ismét rendszeresen adja. Az eredeti szinkronban a sorozat öt központi szereplőjéből négyet (Boci, Pipi, Paprika, Bambula) egyetlen színész, Charles Adler szólaltat meg.


Szereplők

Boci
Boci egy nagy, sárga színű tehén, aki mindig bajba keveredik és még bátyját, Pipit is bajba keveri. Két lábon jár és tud beszélni. Néha látni gumikesztyűben, de nem csak a kezén, hanem a tőgyén is. Mindig segítőkész és jószívű. Sokszor megmenti Pipit Ördöngős elől. Néha egy másik műsorban, az Én vagyok Menyusban is szerepel, egyedül vagy Pipivel.
Pipi
Pipi egy kis csirke, ki erősebb és intelligensebb húgánál, Bocinál. Két lábon jár és beszél. Bocit mindig kihúzza a bajból úgy, hogy ő is bajba keveredik. Nagyon segítőkész, de többször is látni mérgesen. Mr. Ördöngős sokszor kemény munkát végeztet vele, de nem fizet. Ilyenkor Boci szokta megmenteni őt. Néha egy másik műsorban, az Én vagyok Menyusban is szerepel, egyedül vagy Bocival.
Mami
Boci és Pipi anyja. Fura, de ő egy ember. Nincs felsőteste. Gyakran végeztet el munkát Pipivel, Bocinak több hasznát látja.
Papi
Boci és Pipi apja. Ő is egy ember, neki sincs felsőteste.
Pózna
Boci hódja, Boci nagyon szereti. Gyakran rágcsál és megszökik gátat építeni, ez még több fejfájást okoz Bocinak és Pipinek.
Paprika
Egy piros ördög, akinek mindig változik a foglalkozása a nevével együtt. Hátul farka van, mely egy nyíllal végződik, s piros feneke. Nagyon lusta, pénzéhes és fukar. Pipi kezéből sokszor kicsalja a pénzt, sokszor olyan munkákat végeztet el vele, ami nagyon nehéz (például az egyik epizódban le kell vágnia a hatalmasra nőtt füvet a többhektáros kertjében), de csak keveset fizet neki, vagy egyáltalán nem is fizet. Boci mindig megmenti, és általában jól fenékbe rúgja Ördöngőst. Gyakran szerepel az Én vagyok Menyusban is. Néhány névváltozás:
- Mr. Ördöngős, munkanélküli
- Walter Nincsnadrágja, fejvadászvezető
- Larry Lapkasajt, sajtmester
Pufi / Flegma
Pipi és Gróf barátja.
Gróf / Earl
Pipi és Pufi barátja.


0 Megjegyzések