Csontleves


Hozzávalók:
  • 1 csirke csontváza (maradék hússal rajta) 
  • 75 dkg sertés orjacsont 
  • 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont 
  • 2 l víz 
  • 2 teáskanál só 
  • 2 teáskanál szárított garnélarák
Elkészítése: Minden hozzávalót együnk bele egy tűzálló cserépfazékba. Forraljuk fel, fedjük be és főzzük takaréklángon két óra hosszat, miközben gyakran szedjük le a habját.

Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a zsírját. Különféle ételek főzéséhez alapléként használhatjuk, vagy felmelegítve levesként adjuk fel. Lehet hozzá főzni ázsiai tésztát is (na nem az európai kvalitású ízfokozóval teli 100 forintos zacskós levesben található száraz hányadék tésztát, hanem igen is tessék elmenni a Kőbányai piacra és ott venni rendes tésztát). Végén pedig nyugodtan lehet hozzáadni finomra vágott újhagymát.

Forrás: terebess.hu

0 Megjegyzések