Feketebabos hal

Kép: wizardrecipes.com

Hozzávalók:

  • 1 db 60 dekás hal (tengeri vagy édesvizi), 
  • 4 gerezd fokhagyma, 
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 darabka kb. ujjnyi nagyságú friss gyömbér, 
  • 3 csilipaprika, 
  • 1 kis doboz kínai feketebab konzerv, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • 2 evőkanál szójaszósz, 
  • 1 kávéskanál ecet, 
  • 1 csipet keményítő

A fokhagymát, az egyik darabka gyömbért, 1 kávéskanál sót és borsot tegyünk mozsárba és törjük össze. Az így keletkezett krémmel kenjük be a halat kívül-belül, és hagyjuk egy órát állni. Ezalatt vágjuk fel a másik gyömbért és az egyik chilipaprikát vékony csíkokra hosszanti irányban. Keverjük össze az olajat, ecetet és a szójaszószt, adjuk hozzá a gyömbért és a chilit, valamint a felszeletelt vöröshagymát, majd a leöblített feketebabot. Helyezzük a halat egy tűzálló tálba, öntsük rá a feketebabos keveréket és pihentessük 15 percig. Ezután tegyük gőz fölé a tálat és letakarva pároljuk 40 percig.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések