Illatos omlós csirkemell

Hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 3 db tojásfehérje
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz:
  • 200 ml ketchup
  • 0.5 dl balzsamecet
  • 0.5 dl méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 kk gyömbér (friss reszelt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
  • só ízlés szerint
Alapanyagok:
balzsamecet bors csirkemell filé étkezési keményítő fokhagyma gyömbér ketchup napraforgó olaj só szójaszósz tojásfehérje vöröshagyma méz.

Elkészítés:
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.

Forrás: www.nosalty.hu

0 Megjegyzések