Kacsa vízigesztenyével

Hozzávalók: 
  • 1 pecsenyekacsa, 
  • 20 dkg vízigesztenye, 
  • 10 dkg szeletelt bambuszrügy, 
  • 10 dkg gomba, 
  • pár szál újhagyma, 
  • 3 evőkanál kukoricaolaj, 
  • 4 evőkanál ketchup, 
  • diónyi friss gyömbér, 
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő, 
  • 3 evőkanál száraz sherry (tokaji szamorodni), 
  • 1 evőkanál cukor, 1-2 chilipaprika, 
  • só, 
  • 1 csokor zellerlevél, 
  • 1 evőkanál szezámolaj, 
  • 2 dl csirkealaplé (leveskockából)
Kép: www.goodfood.com


















Elkészítése:
Az alaposan megtisztított kacsát sóval, szójaszósszal kívül belül jól bedörzsöljük. Hasüregbe zellerleveleket, hagymaszárat teszünk, kevés vizet öntünk alá, és tepsiben, saját zsírjában megsütjük. Közben locsolgatjuk és forgatjuk. Mikor megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd tálalásra alkalmas darabokra vágjuk. Wokban felhevített olajon megfuttatjuk a megtisztított, vékony lapocskákra vágott gyömbért, a feldarabolt chilipaprikát és a kacsadarabokat. jól összekeverjük a vízigesztenyével, a szeletelt bambuszrüggyel, a gombával, majd hozzákeverjük az alaplét, a ketchupot, a cukrot, a sherryt, a szójaszószt és megsózzuk. Összeforraljuk, közben állandóan kevergetjük, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Kevés hideg vízzel elkevert kukoricakeményítővel sűrítjük. Tálaláskor finomra vágott újhagymával hintjük meg. Köretnek párolt rizst adunk hozzá.

Forrás: terebess.hu

0 Megjegyzések