Kantoni Csirke

Hozzávalók: 

  • 1 csirke (kb. 1 kg-os), 
  • 1 dl ketchup, 
  • 1 nagy fej vöröshagyma, 
  • 1/2 dl konyak, 
  • 4 evőkanál olaj (ha van olívaolaj), 
  • 1-1 teáskanál őrölt gyömbér és őrölt csillagánizs (gyógynövényboltban kapható), 
  • ízlés szerint só.
Kép: www.schwartz.co.uk
Elkészítése:
A megtisztított csirkét egészen kicsi darabokra vágjuk. A megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk, majd a csirkedarabokat rádobjuk és erős tűzön fehéredésig sütjük. Ekkor megsózzuk, rászórjuk a fűszereket, lelocsoljuk a ketchuppel és fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha levét elfőtte, egy-két evőkanál meleg vízzel pótoljuk. Amikor a csirke már megpuhult, zsírjára sütjük. Végül lelocsoljuk a konyakkal, egyet forralunk rajta, és hosszúkásra vágott, főtt kínai zöldbabbal tálaljuk.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések