Kínai kel leves tésztával


Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olaj 
  • 1,25 kg kínai kel, 2-3 cm-es darabokra vágva 
  • 6 db gomba 
  • 25 dkg sertéscomb, csíkokra, vagy kisebb darabokra vágva 
  • 1,5 evőkanál szárított garnélarák, 15 percre beáztatva 
  • 1 l tyúkleves 
  • 1 teáskanál só 
  • 10 dkg mungóbab-keményítőből készült, áttetsző „celofán” cérnametélt, használat előtt forró vízbe kell áztatni 5 percre 
  • 1 evőkanál szójaszósz 
  • 1,5 evőkanál vörös borecet 
  • 2 szál zöldhagyma, ujjnyi darabokra vágva 
  • 1,5 teáskanál szezámolaj 
  • frissen őrölt fekete bors
Elkészítése: Melegítsünk olajat egy nagy lábosban. Adjuk hozzá a kínai kelt, a gombát, a húst és a szárított garnélarákot. Pirítsuk 3 percig. Öntsük rá a tyúkhúslevest, sózzuk meg. Forraljuk fel, és főzzük 5 percig. 
Szórjuk bele a cérnametéltet, adjuk hozzá a szójaszószt, és főzzük tovább 20 percig. 
Tegyük bele az ecetet, a zöldhagymát és a szezámolajat. Főzzük tovább 2-3 percig. Borsozzuk, és forrón tálaljuk.

Forrás: terebess.hu

0 Megjegyzések