Kínai szezámmagos csirke

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • 1,5 bögre kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • 1/4 bögre olaj 
  • 1 bögre cukor
  • 3 ek ketchup
  • 1/4 bögre ecet
  • 1/4 bögre almaecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek csiliszósz 
  • 1 tk só
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:
A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a kukoricalisztben, utána pedig a felvert tojásban. Felhevítjük az olajat, és elősütjük benne a csirkét. A cukrot összekeverjük a ketchuppal, az ecettel, az almaecettel, a szójaszósszal, a csiliszósszal, a sóval és a szezámmaggal. A csirkét egy kis méretű tepsibe, jénaiba tesszük, és leöntjük a szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük (közben háromszor átforgatjuk). Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/kinai-szezammagos-csirke-egyszeruen.recept

0 Megjegyzések