Könyvek

Üzlet ​@ gondolat sebességével

Működik a digitális idegrendszer
Bill Gates, korunk informatikai prófétája forradalmi változásokat jósol a jövő évezred gazdasági életébe. Izgalmas, az egész üzleti világot átszövő új szemléletmódot ígér, amely alapvetően átalakítja a vállalkozások szervezését, irányítását. Az általa alkotott fogalom, a digitális idegrendszer – akár az élő szervezetet az idegpályák – mindent át-szövő rendszerré fejlődik, amely a gondolat sebességével közvetíti az információkat.


Dan Brown: A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code)
Az amerikai származású bestseller-szerző napjaink egyik legközkedveltebb írója. Ötödik könyve, a Da Vinci-kód 2003-ban jelent meg. A regény tele van – a már Dan Browntól megszokott – csavarokkal, egyszerre krimi és thriller. Noha az embereket nagyon megosztotta, bátran ki lehet jelenteni, hogy az elejétől a végkifejletig a könyvhöz szögezi az olvasót. A több, mint 600 oldalas könyv nálunk 2004-ben jelent meg.
A 2006-os filmes feldolgozásban közreműködött Ron Howard (rendező), Akiva Goldsman (forgatókönyvíró), a szereplőgárdához pedig nevét adta Audrey TautouJean Reno és az író másik könyvének feldolgozásában, az Angyalok és Démonokban is szerepelt Tom Hanks. A filmet 2007-ben Golden Globe-díjra jelölték legjobb filmzene kategóriában, azonban nem vitte el.0 Megjegyzések