Mandulával pirított csirke

Kép: www.savoryexperiments.com
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 2 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 2 fej gyöngyhagyma, 10 dkg kínai fafülgomba - előzőleg langyos vízbe áztatva, 1 kisebb cukkini, 2 répa, só, bors, 2 kávéskanál szójaszósz, 10 dkg mandulaforgács, 1 kávéskanál ételkeményítő, 2 evőkanál víz

Vágjuk fel a húst apró kockákra, pirítsuk meg az olajon a felaprózott hagymával és gyöngyhagymával. Adjuk hozzá a lecsepegtetett és felvágott gombát, a hámozatlanul felszeletelt cukkinit és a megtisztított, felkockázott répát. Ízesítsük sóval, borssal, szójaszósszal. Főzzük 30 percig. Ekkor adjuk hozzá a megpirított mandulaforgácsot és a 2 kanál vízben elkevert keményítőt. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: www.terebess.hu

0 Megjegyzések