Párolt Dim Sum csirkelábak


Kép: www.chinasichuanfood.com
Hozzávalók:
  • 20 csirke láb, tisztítsa meg a piszkos részeket és vágja le a körmöket
  • olaj a sütéshez
  • jeges víz a csirkelábak áztatásához


Szószhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 zöldhagyma, apróra vágva
  • 2 friss thai chili paprika, apróra vágva (opcionális)
  • 1 kis darab gyömbér, apróra vágva
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál osztrigaszósz
  • 2 darab csillagánizs
  • 1 csésze meleg víz a pároláshoz


Elkészítés:
Vágja le a csirkelábakról a körmöket és távolítson minden piszkos részt. Ezután vágja le a nagyobb csontot és vágja ketté a csirke lábakat. Ha úgy érzi, hogy ez a rész túl nehéz, hagyja ki, de így több olajra lesz szüksége a sütéshez majd.

Öntsön elég vizet egy nagy edénybe és forralja fel. Adjunk hozzá 1/2 teáskanál sót és 1 teáskanál cukrot (hogy a csirkeláb bőre ne töredezzen meg) és 1/2 teáskanál rizsecetet (a sötét bőrszín elkerülése érdekében). A csirkelábakat kb. 2 percig főzzük. A főtt lábakat töltse ki és szűrje le teljesen. Adjunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt és kb. 30 percig hagyjuk pácolódni. Töltsön egy wokba egyharmad szintig olajat és melegítse fel közepes hőfokra, kb. 180 ° C-ra. Tegye bele a csirkelábakat, és süsse meg őket, amíg aranyszínűre nem változik és teljesen nem lesz száraz. Ha a csirkelábak nem teljesen száradnak ki, akkor ez miatt az olaj pattoghat.

Ne felejtsük el, hogy hosszabb pálcikákat, vagy merőkanalat használjunk a csirkelábak forgatásához az olajban, és sütés alatt fedjük le az edényt. Ha nem vágta ketté a csirkelábakat, akkor valamivel tovább kell sütni az olajban és persze ne is egyszerre tegyük bele az olajba az összes lábat. Győződjünk meg róla, hogy a lábak jól átsültek. Majd ezután tegye át a lábakat egy jeges vízzel teli nagy tálba. A csirkelábakat legalább 3-4 órán át áztassa, hogy elérje a kívánt tigris bőrhatást.

Gőzölés: Tegye át a csirkelábakat egy gőzölőbe. Készítse elő a mártás összes összetevőjét a gőzöléshez. Gőzölje először a csirkelábakat 15 percig, majd egyenletesen öntse rá a mártást. További 30–40 percig folytassa a gőzölést.

Párolás: Keverjük össze a gőzöléshez használt összetevőket egy 1 csésze vízben. Egy mély serpenyőben 15 percig pároljuk a csirkelábakat a mártással együtt, majd vegyük fentebb a tűzfokot, hogy a mártással jól összesűrűsödjenek a lábak. Melegen tálaljuk, vagy melegítsük fel a későbbi felszolgáláshoz.

Megjegyzés: Általában a Dim Sum éttermek séfjei földimogyoróval párolják a csirkelábakat. Ha mi is szeretnénk így elkészíteni, nyugodtan adjunk hozzá mogyorót és úgy pároljuk.

Forrás: www.chinasichuanfood.com

0 Megjegyzések