Wonton leves

Kép: www.chinasichuanfood.com
Hozzávalók:

  • 1/2 font (nagyjából negyed kg) wonton tészta
  • 1 kis csomó zöldséglevél (pl: saláta, bok choy kínai káposzta vagy más zöldszínű zöldség)

A darált húsos töltelékhez:

  • 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
  • 1/2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 tojás
  • 1 csésze darált sertéshús
  • 1/2 csésze apróra vágott garnélarák
  • ½ teáskanál feketebors
  • ½ evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál osztriga szósz
  • só ízlés szerint

Szósz a fűszeres változathoz:

  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál chili olaj
  • 1 teáskanál fekete rizsecet
  • 1 teáskanál összetört fokhagyma
  • apróra vágott hagyma
  • só ízlés szerint

Szósz az enyhén fűszeres változathoz:
  • 1 teáskanál szárított tengeri garnélarák
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • apróra vágott újhagyma
  • 1 kis darab szárított tengeri moszat
  • só ízlés szerint

Elkészítés:
A töltelék elkészítéséhez: Egy nagy tálban jól össze kell keverni az összes összetevőt. Ezután keverje össze a húsdarabot egy irányban, amíg az tapadós nem lesz. 

A wontonok összekészítése: Tegye a wonton tésztákat a bal kéz közepére. Kanalazzon körülbelül 1 teáskanálnyi darált húst (vagy valamivel többet, ha akar) a tészta közepére. Nedvesítse meg a wonton tészták széleit vízzel. Hajtsa be a tészta egyik sarkát az ellenkező sarok felé, hogy egy olyan háromszög legyen, mint a képen. Tartsa mindkét kezével a tésztát, először hajtsa fel a jobb oldali sarkát, majd a bal oldali sarkot a másik sarokkal. A sorrend természetesen felcserélhető. De győződjön meg róla, hogy erősen összetapasztotta őket.

A tálaláshoz: külön tálban keverjük össze az összes fűszert és tegyük félre. Forraljunk vizet egy wokban. Tegye a wontonokat a vízbe és főzze körülbelül 5 percig, majd adja hozzá a zöldség leveleit az utolsó percben és főzze 1 percig. 1/2 tál forró vizet töltsünk a korábban előkészített fűszerekkel teli tálba, majd tegyük bele a wontonokat is.

Megjegyzés: Víz helyett csirke vagy sertés alaplével is elkészíthető.

Forrás: www.chinasichuanfood.com

0 Megjegyzések